Navnenyt

Vestsjællandsk kalkunbesætning ramt af fugleinfluenza

En kalkunfarm i Flakkebjerg ved Slagelse er ramt af fugleinfluenza.

En kalkunfarm i Flakkebjerg ved Slagelse med ca. 5.700 kalkuner er smittet med fugleinfluenza og skal aflives. Alle fjerkræejere i en 3 kilometer zone rundt om farmen skal registrere deres fuglehold.

En stor producent af kalkuner er ramt af endnu et udbrud af fugleinfluenza. Sent tirsdag eftermiddag viste prøver fra Statens Serum Institut, at en besætning i Flakkebjerg ved Slagelse er smittet med den meget smitsomme H5N8 fugleinfluenza.

For at hindre yderligere smittespredning vil Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen aflive hele besætningen med ca. 5.700 kalkuner torsdag den 18. marts.

Udbruddet betyder, at alle ejere af hobbyhøns, ænder og andet fjerkræ bliver omfattet af særlige restriktioner i zoner på hhv. 3 og 10 kilometer fra kalkunfarmen.

Inden for 3 kilometerzonen får fjerkræejere pligt til at registrere sine dyr på landbrugsindberetning.dk senest torsdag den 25. marts.

Inden for 10 kilometer zonen er det fra i dag forbudt at sælge æg samt at flytte æg, høns og andet fjerkræ ud af zonen uden tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

Yderligere information

  • Læs mere om det særlige bestemmelser, der gælder for fjerkræejere i zonen HER
  • Se, om du har en fjerkræbesætning inden for zonen HER  
  • Registrer dine hobbyhøns HER 
  • Se de særlige regler, som gælder i hele landet som følge fugleinfluenza situationen HER

Kommentarer