112

Unge drenge lavede butikstyveri i Osted

Onsdag kl. 00.03 slog en 29-årig kvindelige ekspedient alarm til politiet, fordi hun genkendte den ene af to drenge for tidligere at have stjålet varer fra butikken på tankstationen, hvor hun arbejdede.

De to drenge var igen kommet ind i butikken, hvor den ene afledte ekspedientens opmærksomhed, mens den anden fyldte varer i en medbragt pose. Kort flygtede begge sammen til fods ad Bregnetvedvej i sydøstlig retning.

En patrulje kom hurtigt til stedet og begyndte at lede efter de to drenge, som ekspedienten havde givet en beskrivelse af. Under eftersøgningen på Bregnetvedvej og Ryeskovvej fik patruljen øje på en knallert med to unge drenge på. De passede begge på ekspedientens beskrivelse af dem, og den bageste på knallerten forsøgte at dække knallertens nummerplade med sin hånd, da føreren ikke ønskede at standse.

Til sidst kørte politiet op på siden af knallerten, men føreren mistede nu kontrollen over knallerten og væltede. Politiet kunne derefter tilbageholde føreren, som var en 14-årig dreng fra Borup.

Passageren stak af til fods, så en hundepatrulje blev tilkaldt til at lede efter ham. Drengen kom dog kort tid efter retur, hvor politiet genkendte ham som værende passageren på knallerten. Der var tale om en 14-årig dreng fra Borup, som kun havde en enkelt sko på sine fødder. Den anden sko fandt politiet ved siden af den væltede knallert.

Begge drenge blev herefter afhørt til sagen om tyveri af slik, chips og andre varer til en værdi af ca. 140 kr. De nægtede ethvert kendskab til aftenens tyveri og kunne ikke sigtes for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om tyveri, fordi de begge er under den kriminelle lavalder på 15 år.

De sociale myndigheder blev underrettet om sagen, og pårørende til de to drenge afhentede dem efterfølgende og blev samtidig underrettet om sagens sammenhæng.

Politiet efterforsker nu sagen yderligere for at få afklaret, hvad de to drenge kan mistænkes for i relation til ekspedientens mistanke mod dem.

Kommentarer