Kirke Hyllinge

Forsøg på indbrud i villa i Kirke-Hyllinge

Arkivfoto

Torsdag kl. 12.17 fik politiet via et alarmopkald oplysninger om, at flere personer havde tilbageholdt en mand, der var i besiddelse af et koben, og som måske kunne mistænkes for at ville begå indbrud i området.

Politiet kørte hurtigt til området og fik overdraget den tilbageholdte mand, der blev anholdt og identificeret som en 36-årig mand fra Sverige. De handlekraftige personer havde frataget ham et koben, som politiet fik overdraget som bevis i sagen.

De handlekraftige personer kunne oplyse politiet om, at den svenske mand tidligere var set i området. Derfor var man ekstra opmærksom på hans adfærd, da han igen i dag blev set i boligkvarteret.

Politiet fik ved både afhøringer og gennemsyn af videoovervågning i området klarlagt, at den svenske mand havde henvendt sig på en adresse, idet han medbragte en pakke. Beboeren var ikke hjemme, hvorefter han forlod stedet kortvarigt, inden han kom retur og gik ind i haven på samme adresse. Videoovervågningen gav besked til beboeren, der kunne se, at den nu tilbageholdte med et koben forsøgte at bryde en terrassedør op.

Indbrudsforsøget mislykkedes, da beboeren og andre overraskede manden i haven, hvorefter han flygtede, men blev indhentet og tilbageholdt af de handlede kraftige borgere.

Politiet sigtede den 36-årige for forsøg på indbrud og afhørte ham til sagen, efter at politiet havde foretaget ransagning på et tilholdssted i det storkøbenhavnske område uden at finde effekter, der kunne have en politimæssig interesse.

Efter en nøje vurdering af både mandens personlige forhold og omstændighederne i den konkrete sag skønnede politiet og anklagemyndigheden, at der ikke var grundlag for fremstilling af indbrudstyven i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Den 36-årige blev derfor løsladt først på aftenen, men er fortsat sigtet i sagen, som han senere vil blive stillet strafferetligt til regnskab for.

 

Kommentarer