112

Færdselsuheld på Elverdamsvej

Kl. 11.19 rykkede politiet en alarmmelding om et sammenstød mellem flere køretøjer ud til uheldsstedet på rute 57 Elverdamsvej.

To personbiler og en lastbil var involveret i sammenstødet, så vejen blev spærret for al trafik under redningsarbejdet, der især havde fokus på føreren i den ene personbil. En lægehelikopter var også blevet tilkaldt og landede på vejen tæt på uheldsstedet.

En 77-årig mand fra Dianalund blev reddet ud fra førerpladsen i den mest beskadigede personbil og efterfølgende fløjet med lægehelikopteren til Rigshospitalets traumecenter. En 75-årig kvinde fra Dianalund, der havde været passager i samme bil, blev i en ambulance bragt til kontrol på skadestuen i Holbæk.

En 78-årig mand fra Kirke-Hyllinge var som fører af den anden involverede personbil sluppet uskadte fra uheldet, hvilket også var tilfældet med en 48-årig mand fra Sorø som fører af den involverede lastbil.

En bilinspektør blev tilkaldt til at foretage undersøgelse af de involverede køretøjer og selve uheldsstedet.

Ud fra de tekniske undersøgelser på stedet sammenholdt med vidneforklaringer kan politiet oplyse, at den 77-årige kørte i nordlig retning ad Elverdamsvej, da han af ukendte årsager tilsyneladende kom for langt over i modsatte kørebanehalvdel.

Først ramte han sidespejlet på den modkørende personbil ført af den 78-årige mand i sydlig retning. Den 48-årige lastbilchauffør havde opdaget sammenstødet foran ham og forsøgte at undgå at blive involveret ved at trække mod højre, men blev dog alligevel ramt på lastbilens venstre side af den 77-åriges personbil, hvorefter personbilen snurrede rundt om sig selv, inden den standsede med store beskadigelser.

Afspærringen af vejen medførte stor trafikophobning frem til sidst på eftermiddagen, hvor den involverede lastbil som det sidste køretøj blev fjernet fra uheldsstedet, så trafikken atter kunne normaliseres.

Politiet afventer nu bilinspektørens erklæring om undersøgelserne, ligesom politiet også skal have afhørt de to personer, der blev bragt til sygehusene. Kvinden var sluppet uskadt fra uheldet, men den 77-årige blev indlagt på Rigshospitalet i anledning af behandlingskrævende skader.

 

Kommentarer